
Start branży spożywczej
OPIS
Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego zaprasza do wzięcia udziału w dofinansowanym projekcie
„Start branży spożywczej”
nr UDA-POWR.02.02.00-00-077/16
„Start branży spożywczej” jest to ogólnopolski, otwarty Projekt realizowany w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój, Priorytetu II Efektywnej polityki publiczne dla rynku pracy, gospodarki i edukacji (Działanie 2.2 Wsparcie na rzecz zarządzania strategicznego przedsiębiorstw oraz budowy przewagi konkurencyjności na rynku), współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Celem Projektu jest rozwój i zwiększenie konkurencyjności 121 mikro, małych i średnich przedsiębiorstw prowadzących sklepy spożywczo – mięsne z całej Polski w okresie 01.09.2016 r. – 31.12.2017 r.
W Projekcie mogą wziąć udział mikro, mali i średni przedsiębiorcy zajmujący się handlem detalicznym produktów mięsno – spożywczych, oraz prowadzą sklepy spożywczo – mięsne między innymi pod marką sieci Lewiatan i Centrum Delikatesy, i którzy prowadzą działalność gospodarczą na rynku z następującej branży opisanej w sekcji:
- G PKD – 47.11.Z sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach z przewagą żywności, napojów i wyrobów tytoniowych.
W ramach udziału w projekcie przedsiębiorca otrzyma „Plan Rozwoju” własnej firmy na kolejne trzy lata działalności oraz wyspecjalizowane doradztwo do opracowania analizy. Plan Rozwoju zostanie opracowany i wdrożony przez profesjonalnego doradcę inwestycyjnego, przy udziale Przedsiębiorcy bądź/i jego pracowników.
W ramach projektu każdy przedsiębiorca otrzyma określoną ilość godzin doradczych:
- 26 godzin godzin doradczych dla mikroprzedsiębiorcy
- 30 godzin doradczych dla małego przedsiębiorcy zatrudniającego do 25 pracowników
- 40 godzin doradczych dla małego przedsiębiorcy zatrudniającego do 49 pracowników
- 55 godzin doradczych dla średniego przedsiębiorcy
„Plan Rozwoju” jest pisemnym dokumentem opisującym firmę, jej cele, strategie, główny rynek, zespół pracowników oraz przewidywania finansowe. Plan ten pozwala ustalić realistyczne cele i pomiar firmy w 4 perspektywach: finansowej, rynku, procesów wewnętrznych i schematu organizacji pracy, infrastruktury (nauki i rozwoju).
Główne korzyści dla przedsiębiorcy płynące z opracowania i posiadania „Planu Rozwoju” oraz uczestnictwa w projekcie:
- monitoring i profesjonalne doradztwo w okresie wdrażania Planu Rozwoju
- agregacja potrzeb rozwojowych
- uporządkowanie wiedzy o przedsiębiorstwie
- uporządkowanie wiedzy o otoczeniu gospodarczym i konkurencji firmy
- identyfikacja mocnych i słabych stron przedsiębiorstwa
- identyfikacja zagrożeń firmy
- określenie wiedzy i kompetencji pracowników
- określenie celów strategicznych pracowników
- ukierunkowanie działań załogi
- określenie ról i interesów „departamentów”
- podniesienie wiedzy biznesowej i efektywności działania całej załogi
- budowanie zaufania wśród partnerów biznesowych
- określenie możliwości obniżenia finansowania zewnętrznego
- kompendium wiedzy o firmie
- dokument, który pozwala skrócić i obniżyć koszty przygotowania biznes planów, wyceny firmy, materiałów promocyjnych
- pomoc w uzyskaniu kredytu bądź dotacji
W ramach uczestnictwa w Projekcie przedsiębiorca uzyskuje wsparcie na całościowe opracowanie „Planu Rozwoju” firmy wraz z rekomendowanymi działaniami. Koszt uczestnictwa uzależniony jest od wielkości przedsiębiorstwa i wynosi:
- 635,95,00 netto dla mikroprzedsiębiorcy
- 1 027,71 netto dla małego przedsiębiorcy zatrudniającego do 25 pracowników
- 1 943,82 netto dla średniego przedsiębiorcy
Udział w Projekcie „Start branży spożywczej” jest szansą opracowania planów rozwojowych i wdrażanie efektywnego rozwoju mikro, małych i średnich firm prowadzących sklepy
spożywczo – mięsne.
ZAPRASZAMY I ZACHĘCAMY DO WZIĘCIA UDZIAŁU W PROJEKCIE – REKRUTACJA TRWA!!!
KONTAKT
Marlena Budziszewska
Tel. 22/55 09 109
Mail. m.budziszewska@www.upemi.pl
LOGOTYPY



