Aktualności

🎯 Konferencja „Rentowność i przyszłość sektora trzody chlewnej”
W gmachu Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, z udziałem Stefan Krajewski Sekretarza Stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi odbyła się konferencja poświęcona aktualnym wyzwaniom i kierunkom rozwoju polskiego sektora trzody chlewnej🐷🐷 Wydarzenie zostało zorganizowane przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego w ramach projektu: 🔍 „Zwiększenie rentowności i opłacalności produkcji trzody chlewnej” 👉 Główne … Continued

Konferencja – RENTOWNOŚĆ I PRZYSZŁOŚĆ SEKTORA TRZODY CHLEWNEJ
Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego zaprasza na konferencję poświęconą sektorowi trzody chlewnej, która odbędzie się 1 lipca 2025 r. o godz., 11.30 w gmachu Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi (sala Wzorcownia). Wydarzenie organizowane jest w ramach projektu pt. „Zwiększenie rentowności i opłacalności produkcji trzody chlewnej”, którego celem jest wdrożenie narzędzia wspierającego stabilizację dochodów producentów … Continued

Gala z okazji 20-lecia Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego
Za nami wyjątkowe wydarzenie – Gala z okazji 20-lecia Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego. Chcemy podziękować wszystkim z Państwa za uczestnictwo, w tym ważnym dla nas wszystkich wydarzeniu. Uroczystość ta była przede wszystkim naszym podziękowaniem dla Państwa za wspólną drogę, którą idziemy już od 20 lat. Wspieramy się wzajemnie i inspirujemy do działania. Chcemy … Continued

Konferencja ,,Jakość, konkurencyjność i przyszłość branży mięsnej”
30 maja 2025 odbyła się konferencja „Jakość, konkurencyjność i przyszłość branży mięsnej” organizowana w programie informacyjno-promocyjnym “QAFP. Wszystkiego pysznego” realizowanym dzięki wsparciu z mechanizmu 13.3 – Promowanie, informowanie i marketing dotyczący żywności wytwarzanej w ramach systemów jakości żywności w ramach Planu Strategicznego dla Wspólnej Polityki Rolnej na lata 2023–2027. Konferencja skupiała się na tematyce jakości … Continued

Europejski Kongres Odnowy i Rozwoju Wsi
Wieś to coś więcej niż miejsce – to tożsamość, dziedzictwo i przyszłość. Podczas Europejskiego Kongresu Odnowy i Rozwoju Wsi, który odbywa się w dniach 8–10 maja 2025 r. na Międzynarodowych Targach Poznańskich, Prezes Wiesław Różański wziął udział w panelu dyskusyjnym pt. „Produkcja żywności jako kluczowy element tożsamości wsi”. Współczesna wieś to niezwykle różnorodna tkanka – … Continued

Rozpoczynamy kampanię „EU Good Food – Good Life”! 🇪🇺🌏
Z ogromną dumą inaugurujemy naszą kampanię informacyjno-promocyjną, której misją jest promocja najwyższej jakości europejskich produktów spożywczych na dynamicznie rozwijających się rynkach Korei Południowej i Wietnamu. W centrum naszej inicjatywy znajdują się: ✔ wołowina i wieprzowina, ✔ brzoskwinie w puszkach oraz świeże kiwi – produkty pochodzące z Polski i Grecji, spełniające najwyższe standardy jakości i smaku. … Continued

🇪🇺🥩 Europejska wołowina na rynkach azjatyckich 🥢🌏
Delegacja firm zrzeszonych w UPEMI właśnie prezentuje najwyższej jakości europejską wołowinę na FOODEX Japan 2025 – jednym z najważniejszych wydarzeń branży spożywczej w Azji! 🌟 To już 50. edycja tych prestiżowych targów, gdzie producenci z całego świata nawiązują relacje biznesowe i odkrywają nowe możliwości eksportowe. 🇯🇵🤝 Azjatycki rynek to ogromny potencjał dla europejskich producentów, a … Continued

UPEMI podpisało List Intencyjny z Izbą Przemysłowo-Handlową Polska-Azja!
Z dumą informujemy, że w dniu 13 stycznia 2025 roku Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI), reprezentowana przez Prezesa Zarządu Wiesława Różańskiego, podpisała List Intencyjny z Izbą Przemysłowo-Handlową Polska-Azja, reprezentowaną przez Prezesa Zarządu Janusza Piechocińskiego. Naszym wspólnym celem jest wsparcie i promocja polskiej branży mięsnej na rynkach azjatyckich. Kluczowe założenia porozumienia obejmują: ✔️ działania … Continued

Konferencja ,,Polska branża mięsna w grze o Azję: Czy wykorzystamy Szansę na Sukces?”
Dziękujemy za wyjątkowe wydarzenie! 6 grudnia 2024 roku mieliśmy zaszczyt zorganizować konferencję „Polska branża mięsna w grze o Azję. Czy wykorzystamy szansę na sukces?”, podczas której eksperci, przedsiębiorcy i przedstawiciele rządów omawiali szanse i wyzwania stojące przed polskim sektorem mięsnym na rynkach azjatyckich. Wśród gości byli m.in.: 👉 Ha Hoang Hai – Ambasador Socjalistycznej Republiki … Continued

II Sympozjum hodowców i przetwórców bydła mięsnego
Zapraszamy na II Ogólnopolskie sympozjum hodowców i przetwórców bydła mięsnego, które odbędzie się w dniach 14-15 listopada br. w Dworze Mościbrody (adres: Mościbrody 52, 08-112 Wiśniew). Spotkanie będzie okazją do poruszenia kluczowych kwestii dla dalszego rozwoju sektora wołowego w Polsce tj. wsparcie w ramach Planu Strategicznego WPR, oczekiwania prośrodowiskowe, zrównoważona produkcji i jej opłacalności. Szczegółowa … Continued
Spotkajmy się – Forum Rynku Spożywczego i Handlu!
Zapraszamy na Forum Rynku Spożywczego i Handlu, największą konferencję w Polsce poświęconą sektorowi spożywczemu, handlowemu oraz HoReCa, która odbędzie się 4 i 5 listopada 2024 roku w warszawskim hotelu Sheraton Grand Warsaw. Mamy również przyjemność poinformować, że UPEMI jest partnerem tego wyjątkowego wydarzenia. W trakcie dwóch dni spotkają się kluczowi producenci, dostawcy oraz przedstawiciele rządu … Continued
Nagroda Specjalna – Za zaangażowanie w rozwój polskiej branży mięsnej
Z dumą informujemy, że Wiesław Różański, Prezes Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI), został wyróżniony prestiżową statuetką w kategorii „Nagroda Specjalna – Za zaangażowanie w rozwój polskiej branży mięsnej” podczas gali Złotej Setki Polskiego Rolnictwa, organizowanej przez Wprost. Złota Setka Polskiego Rolnictwa to ranking honorujący osoby i instytucje, które przyczyniają się do rozwoju polskiego … Continued
Wizyta Delegacji Koreańskich Przedsiębiorców w Polsce
23 września 2024 r. w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi odbyło się ważne spotkanie z udziałem delegacji koreańskich przedsiębiorców oraz przedstawicieli polskiej branży mięsnej. Głównym celem było omówienie możliwości eksportu polskiego mięsa do Korei Południowej, w ramach projektu „Mięso z Polski w Republice Korei”, prowadzonego przez UPEMI. W spotkaniu uczestniczyli kluczowi przedstawiciele administracji rządowej, m.in. … Continued
Konferencja on-line – ESG i zrównoważony rozwój w branży żywnościowej
Zapraszamy na konferencję online: ESG i zrównoważony rozwój w branży żywnościowej, która odbędzie się 2 października 2024 r. Z dumą informujemy, że UPEMI objęło patronat nad konferencją pt.: ESG i zrównoważony rozwój w branży żywnościowej, organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”. Wydarzenie jest skierowane do firm z całego łańcucha produkcji … Continued
Przyszłość branży trzody chlewnej według OECD i FAO
Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) oraz Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa Organizacji Narodów Zjednoczonych (OECD) opublikowały raport dotyczący światowego rynku trzody chlewnej prezentujący perspektywy rozwoju na lata 2024-2033. Prognozy zawarte w dokumencie wskazują, że globalny rynek wieprzowiny czekają istotne zmiany, z różnymi wyzwaniami i szansami dla producentów. Zgodnie … Continued
II Festiwal Polskiej Żywności #KUPUJŚWIADOMIE
Lubisz polską kuchnię, a czas spędzony na gotowaniu to ekstra zabawa? Dbasz o zdrową dietę i świadomie wybierasz produkty do koszyka? Kupujesz u lokalnych wytwórców? W takim razie musisz tam być – II FESTIWAL POLSKIEJ ŻYWNOŚCI #KUPUJŚWIADOMIE na PGE Narodowym w Warszawie. To wydarzenie stworzone specjalnie dla Ciebie! Zapraszamy w najbliższy weekend 7-8 września … Continued