Aktualności

POLAGRA 2021
20.05.2021

POLAGRA 2021

POLAGRA 2021 POLAGRA to wydarzenie o najdłuższej tradycji biznesowej w Polsce, jedno z kluczowych wydarzeń branży spożywczej i HoReCa. Tegoroczna edycja wydarzenia zaplanowana została na dni 4-6 października. Co roku udział w tych targach bierze kilkuset wystawców i kilkadziesiąt tysięcy zwiedzających z całego świata. W ubiegłym roku było to jedno z nielicznych wydarzeń branżowych, które, … Continued

Akademia Prawa Żywnościowego 19-20 maja 2021 r.
19.04.2021

Akademia Prawa Żywnościowego 19-20 maja 2021 r.

Akademia Prawa Żywnościowego 19-20 maja 2021 r.  Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji on-line pt.: Akademia Prawa Żywnościowego, która odbędzie się w dniach 19-20 maja 2021 r. na platformie ZOOM. W programie: Zanieczyszczenia żywności – nowe wymagania i prace legislacyjne Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością … Continued

20 kwietnia – WEBINARIUM dla producentów, importerów i eksporterów
09.04.2021

20 kwietnia – WEBINARIUM dla producentów, importerów i eksporterów

W ramach realizacji kampanii informacyjno-promocyjnej „Polska wołowina na japońskim stole” Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego ma przyjemność zaprosić do udziału w Webinarium z udziałem prelegentów i ekspertów z Japonii. Wydarzeniu odbędzie się 20 kwietnia 2021 r. (wtorek) od godz. 9:00, a wśród tematów m.in. aktualna sytuacja gospodarcza Japonii, oczekiwania japońskich importerów względem oferty produktowej … Continued

Konferencje
20-22 kwietnia 2021 r. WorldFood Poland – największe biznesowe targi poświęcone przemysłowi spożywczemu!
31.03.2021

20-22 kwietnia 2021 r. WorldFood Poland – największe biznesowe targi poświęcone przemysłowi spożywczemu!

20-22 kwietnia 2021 r. WorldFood Poland – największe biznesowe targi poświęcone przemysłowi spożywczemu!

Webinarium pt.: „Produkcja środków spożywczych – istotne kwestie legislacyjne”
14.05.2020

Webinarium pt.: „Produkcja środków spożywczych – istotne kwestie legislacyjne”

Webinarium PFPŻ ZP

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w webinarium pt.: „Produkcja środków spożywczych – istotne kwestie legislacyjne”, które odbędzie się w dniach 17-18 czerwca 2020 r. na platformie ZOOM.

W programie:

Substancje pomagające w przetwarzaniu
Nowe składniki żywności – zasady stosowania
Izomery trans w środkach spożywczych
Opakowania z recyklingu przeznaczone do żywności

legislacjaśrodki spożywczeSzkolenia
UPEMI popiera Apel do Premiera i Ministra Zdrowia
27.04.2020

UPEMI popiera Apel do Premiera i Ministra Zdrowia

Wszyscy obywatele są równi wobec prawa. Jako przedstawiciele organizacji reprezentujących polskie rolnictwo, leśnictwo oraz ochronę środowiska z zaniepokojeniem obserwujemy sytuację z ostatnich dni, związaną z bezpardonowym atakiem organizacji ekologicznych, które w sposób dla nas niezrozumiały, usilnie starają się zaburzyć funkcjonowanie państwa w tym trudnym i skomplikowanym dla nas wszystkich czasie.

W tym trudnym dla gospodarki okresie – czas na patriotyzm konsumencki!
23.04.2020

W tym trudnym dla gospodarki okresie – czas na patriotyzm konsumencki!

W obliczu obecnej sytuacji spowodowanej wirusem COVID-19 przekaz kolejnej odsłony kampanii prowadzonej przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi stanowi ważny apel do ogółu społeczeństwa: „Kupuj świadomie” , „Produkt polski” „Twój wybór ma znaczenie”. Kupowanie żywności ze znakiem PRODUKT POLSKI służy polskiemu rolnictwu i polskiej gospodarce. Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego przyłącza się do akcji – pamiętajmy … Continued

Pomoc publiczna dla przedsiębiorstw w czasie pandemii korona wirusa
06.04.2020

Pomoc publiczna dla przedsiębiorstw w czasie pandemii korona wirusa

Pomoc publiczna dla przedsiębiorców, rolników, rybaków i hodowców ryb. Jest zgoda KE by rządy państw członkowskich wdrożyły nowe procedury i programy pomocowe.

SZKOLENIE – „Jak obniżyć ślad węglowy w produktach w przemyśle spożywczym?” – poziom I
06.08.2019

SZKOLENIE – „Jak obniżyć ślad węglowy w produktach w przemyśle spożywczym?” – poziom I

Czy Twoja firma chce być konkurencyjnym, innowacyjnym przedsiębiorstwem na rynku międzynarodowym?

Szkolenia
Gwarantowany System Jakości QAFP ma już 10 lat
22.05.2019

Gwarantowany System Jakości QAFP ma już 10 lat

Już od 10 lat kształtujemy i rozwijamy polski system jakości żywności QAFP. wspólnie z uczestnikami Systemu budujemy pozytywny wizerunek produktów najwyższej jakości.

Konferencje
Debata branży mięsnej
15.05.2019

Debata branży mięsnej

JAK DZIAŁAĆ W SYTUACJI ROSNĄCYCH CEN ENERGII ?

UPEMI na targach AGROTECH KIELCE
14.03.2019

UPEMI na targach AGROTECH KIELCE

Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej to ćwierć wieku historii i transformacji polskiego rolnictwa. Targi AGROTECH Kielce to największa impreza branży rolniczej w Europie środkowej i Polsce.

Główny Lekarz Weterynarii: mięso z nielegalnego uboju jest bezpieczne
01.02.2019

Główny Lekarz Weterynarii: mięso z nielegalnego uboju jest bezpieczne

Na konferencji prasowej na temat bezpieczeństwa żywności Główny Lekarz Weterynarii Paweł Niemczuk oraz Główny Inspektor Sanitarny Jarosław Pinkas poinformowali, że mięso z nielegalnego uboju, pochodzące z rzeźni w Ostrowi Mazowieckiej, jest bezpieczne dla zdrowia i życia ludzi.

UPEMI w Parlamencie Europejskim- Round Table Discussion
26.06.2018

UPEMI w Parlamencie Europejskim- Round Table Discussion

W dniu dzisiejszym Agnieszka Różańska w imieniu UPEMI jest obecna w Parlamencie Europejskim biorąc udział w Dyskusji – Round Table Discussion – dotyczącej zapobieganiu protekcjonizmowi, którego przejawy blokują swobodny i pełny udział we Wspólnym Rynku UE.

Spotkanie informacyjne w Brukseli dot. Misji Wysokiego Szczebla do Chin
18.04.2018

Spotkanie informacyjne w Brukseli dot. Misji Wysokiego Szczebla do Chin

W dniu dzisiejszym tj. 18 kwietnia, przedstawiciel UPEMI uczestniczył w spotkaniu informacyjnym dot. udziału w Misji Wysokiego Szczebla z udziałem Komisarza Hogana do Chin.

Debata o jakości pod patronatem UPEMI
11.04.2018

Debata o jakości pod patronatem UPEMI

Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego objęła patronatem debatę pt. „Jakość jako przewaga konkurencyjności i szansa na budowanie silnej marki na rynkach zagranicznych”, która odbyła się w dniu 10 kwietnia br., podczas V Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw.

Logo UE
Logo UE
Logo UE