Gościliśmy dzieci podczas pikniku w ogrodach KPRM
14.06.2022

Gościliśmy dzieci podczas pikniku w ogrodach KPRM

…Wszystkie dzieci nasze są Kasia, Michael, Małgosia, John Na serca dnie mają swój dom Uchyl im serce jak drzwi… Kochane dzieci, Dziękujemy, że tak tłumnie odwiedzaliście stoisko UPEMI podczas pikniku w ogrodach KPRM. Świat widziany Waszymi oczami jest piękny, kolorowy i dobry o czym świadczą piękne rysunki. Szczególne podziękowanie składamy dzieciom z Ukrainy, które pokonały … Continued

Lech Kołakowski chce włączyć interwencjonizm państwowy w odbudowie pogłowia trzody chlewnej
27.05.2022

Lech Kołakowski chce włączyć interwencjonizm państwowy w odbudowie pogłowia trzody chlewnej

Sekretarz Stanu Lech Kołakowski omówił w czasie konferencji Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI) sytuację branży mięsnej w Polsce w kontekście obecnych trudności związanych z chorobami zakaźnymi (pandemia COVID-19, ASF), wojną na Ukrainie i wysokimi kosztami produkcji rolnej.

Podsumowanie konferencji pt. „Branża mięsna – szanse i wyzwania”
25.05.2022

Podsumowanie konferencji pt. „Branża mięsna – szanse i wyzwania”

W imieniu Zarządu, członków i pracowników UPEMI serdecznie dziękuję za Państwa udział w naszym wydarzeniu w dniu 20 maja 2022 r. Konferencja z Państwa aktywnym udziałem stała się niepowtarzalną okazją do wymiany poglądów i doświadczeń, dyskusji o rzeczywistości w jakiej funkcjonuje obecnie branża mięsna oraz do nawiązywania relacji biznesowych. Z dumą mogę powiedzieć, że po … Continued

Konferencja “Branża mięsna – szanse i wyzwania”
18.05.2022

Konferencja “Branża mięsna – szanse i wyzwania”

Dynamiczne zmiany jakie w ostatnim czasie zachodzą na rynku mięsa w Polsce w UE i na świecie dotyczą bezpośrednio wszystkich tych grup i mają wpływ na ich dalszy rozwój lub nawet możliwość kontynuacji działalności gospodarczej. Przedstawiciele całego łańcucha produkcji każdego gatunku mięsa, potrzebują aktualnych, wiarygodnych informacji, przedstawionych kompleksowo i w przejrzysty sposób, przez ekspertów z różnych obszarów, które mają min. bezpośredni wpływ na koszty produkcji lub aktualne i potencjalne rynki zbytu.

branża mięsnakonferencja
Warszawa, 28 marca 2022 r. zapraszamy na Seminarium pt. “Wysoka jakość europejskiego mięsa – tradycja i pasja”z udziałem importerów mięsa z USA i Kanady
22.03.2022

Warszawa, 28 marca 2022 r. zapraszamy na Seminarium pt. “Wysoka jakość europejskiego mięsa – tradycja i pasja”z udziałem importerów mięsa z USA i Kanady

Agenda seminarium 28.03.2022

List otwarty
01.03.2022

List otwarty

„Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi. ”                                                                                                                       Jan Paweł II Drodzy członkowie UPEMI, współpracownicy, partnerzy, przyjaciele Wydarzenia na Ukrainie sprawiły, że stanęliśmy wszyscy w obliczu wielkiej próby. Próby człowieczeństwa. Bez względu na nasze poglądy nie możemy … Continued

pomocUKRAINAwojna
29.09.2021

Konferencja on-line PFPŻ ZP Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń 20-21 października 2021 r.

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji on-line pt.: Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń, która odbędzie się w dniach 20-21 października 2021 r. na platformie ZOOM. W programie: Rekomendacja krajowa Czech dotycząca podawania możliwej i niezamierzonej obecności alergenów pokarmowych lub substancji spożywczych powodujących reakcje … Continued

06.09.2021

Targi POLAGRA 4-6 października 2021 r.

Targi POLAGRA | zapraszają do bezpłatnego udziału Od lat Targi POLAGRA integrują branżę spożywczo-gastronomiczną. Nie inaczej będzie w tym roku. W październiku wydarzenie powraca w nowej formule. W imieniu organizatorów, czyli Grupy MTP, zapraszamy do bezpłatnego udziału w tegorocznej edycji Targów POLAGRA, która odbędzie się w dniach 4-6 października 2021 r. na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. … Continued

POLAGRA 2021
20.05.2021

POLAGRA 2021

POLAGRA 2021 POLAGRA to wydarzenie o najdłuższej tradycji biznesowej w Polsce, jedno z kluczowych wydarzeń branży spożywczej i HoReCa. Tegoroczna edycja wydarzenia zaplanowana została na dni 4-6 października. Co roku udział w tych targach bierze kilkuset wystawców i kilkadziesiąt tysięcy zwiedzających z całego świata. W ubiegłym roku było to jedno z nielicznych wydarzeń branżowych, które, … Continued

Akademia Prawa Żywnościowego 19-20 maja 2021 r.
19.04.2021

Akademia Prawa Żywnościowego 19-20 maja 2021 r.

Akademia Prawa Żywnościowego 19-20 maja 2021 r.  Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji on-line pt.: Akademia Prawa Żywnościowego, która odbędzie się w dniach 19-20 maja 2021 r. na platformie ZOOM. W programie: Zanieczyszczenia żywności – nowe wymagania i prace legislacyjne Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością … Continued

20 kwietnia – WEBINARIUM dla producentów, importerów i eksporterów
09.04.2021

20 kwietnia – WEBINARIUM dla producentów, importerów i eksporterów

W ramach realizacji kampanii informacyjno-promocyjnej „Polska wołowina na japońskim stole” Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego ma przyjemność zaprosić do udziału w Webinarium z udziałem prelegentów i ekspertów z Japonii. Wydarzeniu odbędzie się 20 kwietnia 2021 r. (wtorek) od godz. 9:00, a wśród tematów m.in. aktualna sytuacja gospodarcza Japonii, oczekiwania japońskich importerów względem oferty produktowej … Continued

Konferencje
20-22 kwietnia 2021 r. WorldFood Poland – największe biznesowe targi poświęcone przemysłowi spożywczemu!
31.03.2021

20-22 kwietnia 2021 r. WorldFood Poland – największe biznesowe targi poświęcone przemysłowi spożywczemu!

20-22 kwietnia 2021 r. WorldFood Poland – największe biznesowe targi poświęcone przemysłowi spożywczemu!

Webinarium pt.: „Produkcja środków spożywczych – istotne kwestie legislacyjne”
14.05.2020

Webinarium pt.: „Produkcja środków spożywczych – istotne kwestie legislacyjne”

Webinarium PFPŻ ZP

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w webinarium pt.: „Produkcja środków spożywczych – istotne kwestie legislacyjne”, które odbędzie się w dniach 17-18 czerwca 2020 r. na platformie ZOOM.

W programie:

Substancje pomagające w przetwarzaniu
Nowe składniki żywności – zasady stosowania
Izomery trans w środkach spożywczych
Opakowania z recyklingu przeznaczone do żywności

legislacjaśrodki spożywczeSzkolenia
UPEMI popiera Apel do Premiera i Ministra Zdrowia
27.04.2020

UPEMI popiera Apel do Premiera i Ministra Zdrowia

Wszyscy obywatele są równi wobec prawa. Jako przedstawiciele organizacji reprezentujących polskie rolnictwo, leśnictwo oraz ochronę środowiska z zaniepokojeniem obserwujemy sytuację z ostatnich dni, związaną z bezpardonowym atakiem organizacji ekologicznych, które w sposób dla nas niezrozumiały, usilnie starają się zaburzyć funkcjonowanie państwa w tym trudnym i skomplikowanym dla nas wszystkich czasie.

W tym trudnym dla gospodarki okresie – czas na patriotyzm konsumencki!
23.04.2020

W tym trudnym dla gospodarki okresie – czas na patriotyzm konsumencki!

W obliczu obecnej sytuacji spowodowanej wirusem COVID-19 przekaz kolejnej odsłony kampanii prowadzonej przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi stanowi ważny apel do ogółu społeczeństwa: „Kupuj świadomie” , „Produkt polski” „Twój wybór ma znaczenie”. Kupowanie żywności ze znakiem PRODUKT POLSKI służy polskiemu rolnictwu i polskiej gospodarce. Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego przyłącza się do akcji – pamiętajmy … Continued

Pomoc publiczna dla przedsiębiorstw w czasie pandemii korona wirusa
06.04.2020

Pomoc publiczna dla przedsiębiorstw w czasie pandemii korona wirusa

Pomoc publiczna dla przedsiębiorców, rolników, rybaków i hodowców ryb. Jest zgoda KE by rządy państw członkowskich wdrożyły nowe procedury i programy pomocowe.

Logo Fundusze Europejskie
Logo Polski
Logo UE