Zapraszamy na konferencję online: ESG i zrównoważony rozwój w branży żywnościowej, która odbędzie się  2 października 2024 r.

Z dumą informujemy, że UPEMI objęło patronat nad konferencją pt.: ESG i zrównoważony rozwój w branży żywnościowej, organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”.

Wydarzenie jest skierowane do firm z całego łańcucha produkcji spożywczej, a w szczególności do pracowników działów ochrony środowiska, compliance, HR, marketingu oraz prawnych.

Formularz rejestracyjny kliknij tutaj

W PROGRAMIE:

  • Dyrektywa w sprawie należytej staranności przedsiębiorstw w zakresie zrównoważonego rozwoju (CSDD).
  • Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2020/852 z dnia 18 czerwca 2020 r. w sprawie ustanowienia ram ułatwiających zrównoważone inwestycje (Taksonomia)
  • ESG – czym jest dla przedsiębiorców i dokąd zmierzamy
  • Najnowsze trendy w ochronie środowiska w branży spożywczej
  • Standardy społeczne a sprawy pracownicze
  • Odpowiedzialny marketing w dobie ESG
  • Współpraca między przedsiębiorcami
  • Wymogi dotyczące ESG i zrównoważonego rozwoju dla MŚP
  • Jak systemy zarządzania mogą pomóc w raportowaniu pozafinansowym

 

Zapisy i szczegóły na temat konferencji na stronie: www.pfpz.pl

Zapisz się i bądź na bieżąco!

Logo Fundusze Europejskie
Logo Polski
Logo UE