Konferencja on-line – ESG i zrównoważony rozwój w branży żywnościowej
Zapraszamy na konferencję online: ESG i zrównoważony rozwój w branży żywnościowej, która odbędzie się 2 października 2024 r.
Z dumą informujemy, że UPEMI objęło patronat nad konferencją pt.: ESG i zrównoważony rozwój w branży żywnościowej, organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”.
Wydarzenie jest skierowane do firm z całego łańcucha produkcji spożywczej, a w szczególności do pracowników działów ochrony środowiska, compliance, HR, marketingu oraz prawnych.
Formularz rejestracyjny kliknij tutaj
W PROGRAMIE:
- Dyrektywa w sprawie należytej staranności przedsiębiorstw w zakresie zrównoważonego rozwoju (CSDD).
- Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2020/852 z dnia 18 czerwca 2020 r. w sprawie ustanowienia ram ułatwiających zrównoważone inwestycje (Taksonomia)
- ESG – czym jest dla przedsiębiorców i dokąd zmierzamy
- Najnowsze trendy w ochronie środowiska w branży spożywczej
- Standardy społeczne a sprawy pracownicze
- Odpowiedzialny marketing w dobie ESG
- Współpraca między przedsiębiorcami
- Wymogi dotyczące ESG i zrównoważonego rozwoju dla MŚP
- Jak systemy zarządzania mogą pomóc w raportowaniu pozafinansowym
Zapisy i szczegóły na temat konferencji na stronie: www.pfpz.pl
Zapisz się i bądź na bieżąco!